agenda muziekles links
live muzikant & studio/sessie   bio
foto's geluid & beeld contact

 

Muzikant

Als muzikant ben ik bezig met een aantal vaste bands en projecten en treed ik solo op. Daarnaast zijn er verschillende losse projecten.
Mijn instrumenten zijn gitaar, contrabas, banjo, dobro en mandoline.

In nieuwe projecten ben ik altijd geinteresseerd, dus neem gerust contact op.

 

Projecten

 
Dixie Doodle

Folk, blues, Americana, bluegrass, kortom stringband muziek. Een genre dat mij na aan het hart ligt. Dixie Doodle bestaat uit vier enthousiaste muzikant. Ik speel contrabas, zing en zorg voor een deel van de arrangementen. Dixie Doodle heeft een eigen website met meer informatie.

 
Gurbe & Freonen

De Friese zanger en liedjesschrijver Gurbe Douwstra en zangeres Gerbrich van Dekken treden meestal solo of als duo op. Bij speciale gelegenheden en grotere optredens treden "de Freonen" aan als begeleidingsband. Sinds december 2010 speel ik contrabas in deze groep.

 
Marcel Smit & de Hiele Hannel

Sinds ik een aantal banjopartijen op de cd Muzyk van Marcel Smit heb gespeeld, treed ik ook geregeld met hem op. Met gitaar, banjo, dobro en mandoline kleur ik zijn pakkende Friestalige nummers verder in. Oud Cotton Green collega Wilt Dijk speelt contrabas in deze bezetting.

 
Gerbrich & it Grutte Guod

Zangeres Gerbrich van Dekken Zingt haar hele leven al. Met it Grutte Guod (Josse Postma op gitaar, ikzelf met gitaar, dobro, banjo en zang) brengt ze Friestalige luisterliedjes, Americana en country.

 
Overige projecten:

Geregeld sta ik met (oud)leerlingen op het podium, als begeleider, of als extra muzikant. Voor alle betrokken een leuke ervaring.

Ook mijn functie als "vaste gastmuzikant" bij vrouwenkoor Noaten op 'e Sang is voortgekomen uit mijn lesactiviteiten.

 

 

Solo programma

 
Als sologitarist speel ik bij uiteenlopende gelegeheden. Dat kan de opening van een expositie zijn, een feest, maar ook een crematie of herdenkingsdienst. Het repertoire hangt natuurlijk van de gelegenheid af: vaak klassiek, wat folk, blues of jazz en eigen werk. De nadruk ligt op de gitaar, maar bij gelegenheid zing ik ook een paar nummers.

Binnenkort staan hier muziekvoorbeelden.

 

Studio

 

De laatste jaren wordt ik steeds meer voor sessiewerk gevraagd. Afhankelijk van het project speel ik akoestiche gitaar, contrabas, banjo, dobro of mandoline.

Mijn eerste studio ervaring deed ik op met Cotton Green, we namen drie CD's op en speelden als band op een aantal CD's van andere artiesten en op verzamel CD's (zie ook Cotton Green website).

De laatste jaren ben ik bij heel diverse projecten betrokken: De CD Stil van Bauke en Greetje, Muzyk en Mear Muzyk van Marcel Smit, Leafdesnacht van Jannie Brandsma, Myn Fryslan van Tietsia Brandenburg en de demo van Twirre.

Voor een sessiemuzikant is het de uitdaging om een goed beeld te krijgen van wat de componist voor de geest staat, en dit daarna zo goed mogelijk in te spelen. Je stelt je ten dienste van het nummer en stemt de muziek en vooral de sfeer daarop af.

Mist er net dat ene instrument in de opname? Iemand nodig voor het opzetten van een complete muziekproductie?
Neem dan gerust
contact op. De prijs hangt af van de aard van de opname, de studio (i.v.m. reistijd en kosten), en het budget, maar is in alle gevallen een uitkoopsom (ik draag zelf BTW, heffingen, etc. af).

 

Wat voorbeelden op internet:

 
Noch Ien Tut - Gerbrich & it Grutte Guod (gitaar, 2e stem)
De Stjoerman - Marcel Smit (banjo, 2e stem)
Tattoo Fries - Marcel Smit (banjo, 2e stem)
He Ge - Bauke & Greetje (arragement, guitaar, slide gitaar, contrabas)
De Kop Der Foar - Marcel Smit (banjo)
Swalker - Coton Green (banjo)

 

agenda muziekles links
live muzikant & studio/sessie   bio
foto's geluid & beeld contact